Kranen

An Overhead Crane equiped with a Conductix-Wampfler C-Rail Cable Festoon System

Het heffen en bewegen van goederen is onderdeel van bijna elk productie-, assemblage- of logistiek proces. Het ontwerp van hefinstallaties is sterk afhankelijk van de afmetingen en het gewicht van de goederen die ermee moeten worden verplaatst. Ze hebben echter gemeen dat ze allemaal zowel horizontale als verticale bewegingen maken.

Naast op de vloer geïnstalleerde transport- en hefinstallaties worden kranen het meest gebruikt. Met eenvoudige hijswerken, rijdend op vast opgestelde of draaiende rijbalken tot bovenloopkranen en volledig automatische proceskranen is de verscheidenheid aan kraantypes net zo breed als het soort goederen dat ze verwerken - over de hele wereld, elke dag.

Energie- en datatransmissie systemen spelen een cruciale rol in het veilig, betrouwbaar en efficient functioneren van alle kraantypes. Omdat er zoveel verschillende ontwerpen en toepassingen van kranen zijn, moeten stroomtoevoer- en datatransmissiesystemen per geval specifiek worden vormgegeven om te kunnen voldoen aan alle functionele eisen.

Daarnaast kunnen de verschillende omgevingen waar kranen in bedrijf zijn (fabrieken, staalfabrieken, aluminiumsmelterijen, schrootverwerking, afvalverwerking, enz.) leiden tot specifieke eisen aan de stroomtoevoer- en datatransmissie systemen.

Conductix-Wampfler is wereldwijd marktleider in het elektrificeren van kranen. Wij leveren standaardoplossingen voor elk type kraan, maar ook op maat gemaakte systemen. Dankzij ons grote netwerk zijn wij altijd dichtbij de klant. Met lokale voorraden en snel leverbare standaard materialen, garanderen wij onze klanten de beste support.
Wij leveren:

 Stroomrails - monoconductor-multiconductor- of  kokersleepleiding systemen hebben zich bewezen als de meest betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen voor de langsvoeding van kranen in fabrieken. De dwarsvoeding op kranen kan eveneens gerealiseerd worden met stroomrail, waarbij ook gebruikt gemaakt kan worden van datatransmissie systemen.

Kabelwagensystemen - voor de dwarsvoeding van kranen kan gebruik worden gemaakt van traditionele, maar zeer betrouwbare en duurzame  kabelwagensystemen (zowel aangedreven of niet-aangedreven)

Kabelrupsen - kunnen worden gebruikt voor de kabels van de dwarsvoeding van bovenloopkranen, maar ook voor kranen met een uitschuifbare giek.

Veerhaspels en motorkabelhaspels - het wikkelen van kabels in verticale en horizontale toepassingen.

Sleepringen - voor het overbrengen van voeding en data naar de bewegende delen van roterende draaikranen.

Rubber kraanbuffers of kunststof buffers voor het afbufferen van bewegende, tegen elkaar stotende elementen van de kraan.

2 Process-Overhead Cranes in a concrete factory2 Process-Overhead Cranes in a concrete factory2 Process-Overhead Cranes in a concrete factory
Downloads: 

2 Process-Overhead kranen in een cementfabriek

Toepassing
2 Process-Overhead Kranen in een cementfabriek

Land

Tsjechië

Plaats

Dolní Buèice

Verantwoordelijk verkoopkantoor

Conductix-Wampfler s.r.o.

Operator
GOLDBECK Prefabeton, s.r.o.

Technische eisen

Elektrische voeding voor de Process-Overhead Kranen

Product

Sleepleiding "Programma 0812"

Baanlengte [Systeem]

2 x 246 m

Aantal polen

3 + aarde

Systeembaan

Recht

Stroom

320 A

Spanning

400 V

Rijweg

1 x 246 m and 1 x 226 m

Snelheid

600 m/min

Omgevingsfactoren

- 25 °C t/m + 45 °C

Aanvullende informatie

De elektrische voeding voor de grijper van de Process-Overhead Kranen wordt verzorgd door een kabelwagensysteem van Conductix-Wampfler.

Relevante Producten

Stroomrail