Bulk Material Handling

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission System for Bulk Material

Hoewel de meeste vracht wereldwijd in containers wordt vervoerd, is er ook een substantieel gedeelte dat als bulkgoed wordt afgehandeld. Bulk handling installaties verwerken een grote reeks mineralen, erts, agrarische- en bosproducten.

Veel bulk handling installaties werken 24/7, dus de gebruikte machines moeten robuust, veilig en onderhoudsarm zijn. Duurzame en betrouwbare stroomtoevoer- en datatransmissiesystemen worden gebruikt voor het voeden van stacker / reclaimers, tripperwagens, laad- en losinstallaties voor schepen, radiale stackers, stack racks, hoppers en kranen, alsmede crushers en sizers.

Het benodigde stroomtoevoersysteem moet worden aangepast aan het type machine, de toepassing en het materiaal dat wordt verwerkt. Verder moet het systeem bestand zijn tegen een stoffige omgeving en corrosieve materialen. Soms moet het zelfs geschikt zijn voor toepassing onder explosiegevaarlijke omstandigheden.

Conductix-Wampfler energie- en datatransmissie systemen zijn zeer geschikt voor gebruik in de bulk handling industrie. Met onze jarenlange ervaring en ons uitgebreide productprogramma zijn onze klanten verzekerd van de best mogelijke oplossing. Wij leveren onze klanten turnkey systemen en perfecte after sales service via ons wereldwijde netwerk. 
Wij leveren:

Motorkabelhaspels - monospiraal of breedwikkelende haspels voor het wikkelen van voedings- en datakabels of slangen voor machines met een lange rijweg, zoals stacker/reclaimers. Motorkabelhaspels zijn leverbaar met magneetkoppeling, frequentiegeregelde aandrijving, speciale sleepringlichamen en fiber optic transmitters, voor een probleemloze overdracht van elektrische voeding en data.

Kabelwagensystemen - in stoffige omgevingen zorgen zeer betrouwbare rail systemen voor het verplaatsen van voedings- en datakabels voor kranen, scheepsbeladers en transportbanden voor bulkgoed. De kabelwagens rijden op  I-balken of op vierkant rail om het ophopen van vuil zoveel mogelijk te voorkomen en zo de beste prestaties uit het systeem te halen.

Kabelrupsen - afhankelijk van de toepassing en het kabelpakket kunnen robuuste kabelrupsen worden gebruikt in lineare of roterende toepassing voor het verplaatsen van de kabels voor bulk handling machines.

Kabelbescherming systemen - Trenchguard en CoverZip kabelbeschermingssystemen verlengen de levensduur van kabels die in een sleuf in de bodem worden afgelegd.

Stroomrails - speciaal ontwikkelde en zeer duurzame stroomrail systemen kunnen worden gebruikt om verrijdbare installaties elektrisch te voeden.

Veerhaspels - kunnen worden gebruikt voor verticale en horizontale bewegingen van bulk handling machines, zonder dat de kabelhaspel van energie hoeft te worden voorzien.

Jay Radio Remote Controls –  bieden een veilige manier om machines op afstand te bedienen of te bewaken. De uitgebreide reeks van industriële en veiligheids radiografische afstandsbedieningen biedt talloze oplossingen om zich aan te passen aan een groot aantal toepassingen voor de behandeling van bulkmateriaal.

Schiplosser

Technische eisen: Hoofdvoeding voor de schiplosser
Operator: Akzo Nobel

Meer Informatie

4 Stacker & Reclaimer voor het storten van erts

Toepassing: 4 Stacker & Reclaimer voor het storten van erts
Operator: MaJiShan Port, [CN]

Meer Informatie

Kopermijn Conveying System (Stacker/ Conveyer Bridge)

Toepassing: Kopermijn Conveying System (Stacker/ Conveyer Bridge)
Gebruiker: Southern Peru Copper Corporation

Meer Informatie

Elektrische voeding voor een ladder gantry (kolenmijn)

Toepassing: Elektrische voeding voor een ladder gantry (kolenmijn)
Operator: SME - CEZ, Electric Power Company, Detmarovice

Meer Informatie

Energie– en datatransmissie (Fiber Optic) naar een excavator

Toepassing: Bucket Wheel Excavator
Operator: Open pit mining door Lignite in Duitsland

Meer Informatie