Glasvezel- en kabelindustrie

Conductix-Wampfler offers machinery for the Fiber & Cable Production

Fabrikanten van glasvezel en kabel besteden veel aandacht aan efficiente productie en kostenoptimalisatie. De wereldwijde concurrentie is groot waardoor verkoopprijzen van kabels onder druk staan.

Grondstofkosten voor kabels fluctueren voortdurend en dit brengt grote risico´s met zich mee. Daarnaast wordt de opbouw van kabels steeds complexer en worden steeds meer kabels ontworpen voor een specifieke toepassing. Kabelfabrikanten zoeken daarom voortdurend naar kabelontwerpen die onderscheidend zijn en diverse functies in één kabel integreren. Ze werken bijvoorbeeld aan kabels die compact zijn maar ook duurzaam, slijtvast en bestand tegen chemicaliën.

Tegelijkertijd willen gebruikers van kabels steeds meer data en vermogen overbrengen. Producenten van kabelproductiemachines dienen machines te ontwikkelen die zeer betrouwbaar, flexibel en tegelijkertijd makkelijk te bedienen en te onderhouden zijn.

Kabelfabrikanten kunnen zich geen productiestilstand of productieverliezen veroorloven. Kabelproductiemachines dienen de productiviteit te verhogen, energieverbruik te verlagen en optimaal gebruik te maken van kostbare grondstoffen. Minder, maar meer efficiente en veelzijdige machines reduceren de benodigde ruimte in de fabriek. Ten slotte dienen kabelproductiemachines ergonomisch te zijn om arbeidskosten te verlagen, de veiligheid voor het productiepersoneel te verhogen en onderbrekingen in productie te vermijden.

Conductix-Wampfler voorziet al meer dan 40 jaar in de behoefte van haar klanten door het ontwerp en de productie van innovatieve productiemachines voor kabel en glasvezels.

Onze machines zijn wereldwijd bekend en worden geroemd om de perfecte beheersing en controle van trekspanningen, hun snelheid en de uitstekende traverse eigenschappen.

We bedienen de markt van dichtbij en het is onze tweede natuur standaardmachines aan te passen aan iedere unieke wens van onze klanten. Wij lopen voorop in productontwikkeling om voortdurend in nieuwe behoeften te voorzien.

Ondanks de prijsdruk in deze markt doen wij geen concessies aan kwaliteit en besteden wij veel aandacht aan het integrale ontwerp van mechanische en elektrische eingenschappen in samenhang met de PLC. Bovendien kiezen wij onze leverancies met veel zorg om verzekerd te zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van ieder onderdeel in onze machines.

Wij leveren machines voor de productie van optische vezel, optische kabels en kabels met koperen geleiders.