Interne transportsystemen

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Intralogistic industry

Logistieke systemen spelen een belangrijke rol binnen het interne transport van materialen in fabrieken, distributiecentra van pakketdiensten, havens, luchthavens, supermarkten, ziekenhuizen, enz. Deze systemen verhogen de efficiency, de kwaliteit, de duurzaamheid en de traceerbaarheid van goederenbewegingen, verminderen de hoeveelheid afval en leiden tot kleinere buffermagazijnen.Zonder deze systemen zouden moderne fabrieken met hoge productiviteit niet kunnen functioneren.

Stroomtoevoersystemen worden toegepast in interne transportsystemen zoals Automated Guided Vehicles(AGV), elektrohangbanen(EHB), pallettransportsystemen, railgebonden voertuigen, traversewagens, bagage-afhandelingssystemen, sorteerinstallatiesautomatische systemen(AS/RS), stacker kranen en shuttle systemen.

Interne transportsystemen moet altijd beschikbaar zijn. Als een deel van het systeem niet werkt worden allerlei processen verstoord, wat kan leiden tot stilstand van de gehele fabriek. Daarbij moet periodiek onderhoud snel en eenvoudig kunnen worden uitgevoerd. Toegepaste stroomtoevoer- en datatransmissiesystemen moeten geschikt zijn om te worden ingezet binnen een systeem dat hoge prestaties levert, vaak bij een complexe layout en hoge snelheden en versnellingen.

Tegelijkertijd moeten de systemen energie-efficient zijn tegen acceptabele kosten. Soms gelden specifieke technische eisen, bijvoorbeeld binnen de voedingsmiddelenindustrie in “clean rooms” en in koel- en diepvriesmagazijnen.


Inductive Power Transfer (IPT®) voeden systemen zoals AGVs en bagage-afhandelingssystemen. Nieuwe generaties IPT® met state-of-the-art mogelijkheden blijven voldoen aan de wensen van onze klanten.

Stroomrails - voedt elektrohangbanen(EMS), Rail Guided Vehicles(RGV) en bagage-afhandelingssystemen. Het 0832 “ EcoClickLine” programma is ideaal voor automatische magazijnen. Het recent geintroduceerde PEplus voor stroomrails brengt extra veiligheid voor alle soorten elektrisch aangedreven railsystemen.

 Veerhaspels en motorkabelhaspels -wikkelen kabels die worden gebruikt om traversewagens en andere verrijdbare installaties te voeden.

Kabelrupsen - voor kabels die allerlei soorten material handling systemen van voeding voorzien.

Rubber buffers en kunststof buffers - voor het opnemen van kinetische energie als machine-onderdelen tegen elkaar stoten.

Jay Radio Remote Controls –  bieden een veilige manier om machines op afstand te bedienen of te bewaken. Het uitgebreide assortiment van industriële en veiligheids adiografische afstandsbedieningen biedt talloze oplossingen om zich aan te passen aan een groot aantal intralogistieke toepassingen.

Interne transportwagen kas

Technische vereisten: Krachtoverbrenging voor de motoren en liften om trays met planten te transporteren
Gebruiker: VH Systems | Westwoud (NL)

Meer Informatie

Burg Machinefabriek B.V. | Kruiningen NL

Technische vereisten: Energieoverbrenging voor de motoren en liften om pallets te transporteren
Gegevensoverdracht voor lokalisatie van dozen in het magazijn / bewegingsbesturing
Veiligheidsbediening van de kraan tijdens handmatige bediening

Gebruiker: Burg Machinefabriek B.V. | Kruiningen (NL)

Meer Informatie

Traversewagen systeem bestaand uit 3 shuttles

Technisch vereiste: Vervangen van voeding en signalen systeem van bestaande traverse systemen
Eindgebruiker: Albert Heijn, distribution center

Meer Informatie

Automatisch opslagsysteem in magazijn met 7 gangen

Technisch vereiste: Vervangen van voeding en signalen systeem van bestaande automatisch opslagsysteem
Eindgebruiker: Albert Heijn, distribution center

Meer Informatie

High Storage Systeem

Technische eisen: Voeding– en stuursignalen voor een opslagsysteem in een magazijn.
Operator: Sick AG

Meer Informatie

Documenten magazijn

Toepassing: Automatisch opslagsysteem in een documenten magazijn
Operator: LTW Intralogistics GmbH

Meer Informatie

Crossbelt Sorter

Technische eisen: Voeding naar een Crossbelt Sorter
Operator: ELSAG

Meer Informatie

Pagina´s