Kranen

An Overhead Crane equiped with a Conductix-Wampfler C-Rail Cable Festoon System

Het heffen en bewegen van goederen is onderdeel van bijna elk productie-, assemblage- of logistiek proces. Het ontwerp van hefinstallaties is sterk afhankelijk van de afmetingen en het gewicht van de goederen die ermee moeten worden verplaatst. Ze hebben echter gemeen dat ze allemaal zowel horizontale als verticale bewegingen maken.

Naast op de vloer geïnstalleerde transport- en hefinstallaties worden kranen het meest gebruikt. Met eenvoudige hijswerken, rijdend op vast opgestelde of draaiende rijbalken tot bovenloopkranen en volledig automatische proceskranen is de verscheidenheid aan kraantypes net zo breed als het soort goederen dat ze verwerken - over de hele wereld, elke dag.

Energie- en datatransmissie systemen spelen een cruciale rol in het veilig, betrouwbaar en efficient functioneren van alle kraantypes. Omdat er zoveel verschillende ontwerpen en toepassingen van kranen zijn, moeten stroomtoevoer- en datatransmissiesystemen per geval specifiek worden vormgegeven om te kunnen voldoen aan alle functionele eisen.

Daarnaast kunnen de verschillende omgevingen waar kranen in bedrijf zijn (fabrieken, staalfabrieken, aluminiumsmelterijen, schrootverwerking, afvalverwerking, enz.) leiden tot specifieke eisen aan de stroomtoevoer- en datatransmissie systemen.

Conductix-Wampfler is wereldwijd marktleider in het elektrificeren van kranen. Wij leveren standaardoplossingen voor elk type kraan, maar ook op maat gemaakte systemen. Dankzij ons grote netwerk zijn wij altijd dichtbij de klant. Met lokale voorraden en snel leverbare standaard materialen, garanderen wij onze klanten de beste support.
Wij leveren:

 Stroomrails - monoconductor-multiconductor- of  kokersleepleiding systemen hebben zich bewezen als de meest betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen voor de langsvoeding van kranen in fabrieken. De dwarsvoeding op kranen kan eveneens gerealiseerd worden met stroomrail, waarbij ook gebruikt gemaakt kan worden van datatransmissie systemen.

Kabelwagensystemen - voor de dwarsvoeding van kranen kan gebruik worden gemaakt van traditionele, maar zeer betrouwbare en duurzame  kabelwagensystemen (zowel aangedreven of niet-aangedreven)

Kabelrupsen - kunnen worden gebruikt voor de kabels van de dwarsvoeding van bovenloopkranen, maar ook voor kranen met een uitschuifbare giek.

Veerhaspels en motorkabelhaspels - het wikkelen van kabels in verticale en horizontale toepassingen.

Sleepringen - voor het overbrengen van voeding en data naar de bewegende delen van roterende draaikranen.

Rubber kraanbuffers of kunststof buffers voor het afbufferen van bewegende, tegen elkaar stotende elementen van de kraan.

Jay Radio Remote Controls –  bieden een veilige manier om machines op afstand te bedienen of te bewaken. Het uitgebreide assortiment van industriële en veiligheids radiografische afstandsbedieningen biedt talloze oplossingen om zich aan te passen aan een groot aantal kraantoepassingen.

Overhead Bridge Kraan

Technische eisen: Elektrische voeding voor een service overhead bridge kraan
Operator: ČEZ - JE Dukovany (Power Plant)

Meer Informatie

2 bovenloop kranen in een waterkrachtcentrale

Technische eisen: Main power supply for the EOT Cranes
Operator: Hydroelectric plant Dalešice

Meer Informatie

Process-Overhead kraan [Grijper met klauw]

Technische eisen: Elektrische voeding van de klauw van de grijper
Operator: HOLCIM SK, a.s.

Meer Informatie

2 Process-Overhead kranen in een cementfabriek

Technische eisen: Elektrische voeding voor de Process-Overhead Kranen
Operator: GOLDBECK Prefabeton, s.r.o.

Meer Informatie

Process Kraan

Toepassing: Elektrische voeding voor een Overhead kraan grijper [Scheepsbouw]
Operator: Akers France [F]

Meer Informatie