Landbouw

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Agriculture industry

Beschaving begon met landbouw. Toen onze nomadische voorouders zich gingen vestigen en hun eigen voedsel gingen verbouwen, werd de menselijke samenleving voor altijd veranderd. Gemeenschappen, hoe geavanceerd dan ook, kunnen het belang van de landbouw niet negeren omdat grote afstand tot voedselbronnen het risico van ondervoeding en honger met zich meebrengt.

De mondiale en onderling afhankelijke aard van de menselijke samenleving maakt ons fundamenteel afhankelijk van de landbouw. In de moderne tijd is steeds meer voedsel nodig om de bevolkingsgroei in stand te kunnen houden. Verhoging van de landbouwproductie moet komen uit nieuwe technologieën voor het kweken, transporteren en opslaan van voedsel.

Landbouwmachines en systemen voor groot- en kleinschalige irrigatie, zaaien en kweken, bemesting, oogst en het bewaren van voedsel moeten robuust en betrouwbaar zijn en geschikt om grotendeels buiten te werken. Elektrische componenten moeten bestand zijn tegen vocht, corrosieve chemicaliën en wisselende weersomstandigheden.

Roterende irrigatiesystemen vereisen overdracht van vermogen en signalen van de stationaire bron tot het draaiende mechanisme. Andere roterende elektrische machines zorgen bijvoorbeeld voor het roeren, drogen en transporteren van graan in en uit de opslag en het verbeteren van de melkproductie met behulp van roterende melkrobots en carrousels.

Mobiele irrigatiesystemen voor de glastuinbouw hebben kabelwagen- of slangwagensystemen nodig.

Sinds vele jaren levert Conductix-Wampfler speciale electrische stroomtoevoersystemen voor landbouwmachines. Wij werken samen met OEMs van landbouwerktuigen om samen met hen tot de voor hen ideale oplossing te komen. Onze producten hebben wereldwijd de jarenlange praktijk in het veld, kassen, landbouw en tuinbouw doorstaan en in voedselopslag. Wij bieden:

Sleepringen - voor een betrouwbare overdracht van energie en data naar irrigatiesystemen en voor toepassing in machines voor het roeren, drogen en vegen van granen, suiker en ander bulk voedsel of om stroom en stuursignalen over te brengen naar roterende melkstallen en melkrobots.

Kabelwagensystemen - voor het geleiden van kabels en slangen in irrigatiesystemen van kassen en afvalverwerking/composteerinstallaties. Bestaand uit roestvast staal (RVS)  kabelwagen onderdelen welke corrosieve en agressieve omgevingen en dampen weerstaan.

Kabelrupsen voor het geleiden van kabels en slangen in kassen en irrigatiesystemen.

Motor aangedreven haspels - voor watertoevoer en stroomtoevoer in de rijrichting van irrigantiesystemen.

Interne transportwagen kas

Technische vereisten: Krachtoverbrenging voor de motoren en liften om trays met planten te transporteren
Gebruiker: VH Systems | Westwoud (NL)

Meer Informatie

Traversewagen voor het sorteren, reinigen en verpakken van appels

Technische eisen: Elektrische voeding voor de traversewagen
Operator: Obstgenossenschaft Geos

Meer Informatie