Luchthavens

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Airport industry

Globalisering heeft geleid tot een groeiend aantal zakenreizen en meer toerisme wereldwijd. Luchthavens kunnen niet snel genoeg groeien om dit toenemende aantal reizigers aan te kunnen. Daarom zoeken luchthavens en terminal operators continu naar meer efficiency.
Twee belangrijke aspecten daarbij zijn bagage afhandeling en het snel gereedmaken van het vliegtuig aan de gate.  Bagage afhandelingssystemen worden voortdurend verbeterd om te komen tot hogere productiviteit, meer snelheid en een langere inzetduur per dag.

Verhoogde doorvoer van koffers vraagt meer van het bagage afhandelingssysteem en de componenten ervan. Voor conventionele bagagesystemen leidt dit tot frequent onderhoud en hogere kosten. Operators en fabrikanten zoeken naar electrische voedingssystemen die nauwelijks slijten en hun complexe systemen draaiende houden.

Ook aan de gate is alles erop gericht het vliegtuig snel weer gereed te maken voor de volgende vlucht. Dit hangt mede af van de snelheid waarmee het grondpersoneel de 400 Hz voeding naar het vliegtuig kan aan- en afkoppelen. Het snel en schadevrij aan- en afkoppelen van deze dure 400 Hz voedingskabels is daarbij prioriteit.

Vliegtuig kabels dienen makkelijk en altijd beschikbaar te zijn en netjes en veilig opgeborgen te worden als ze niet worden gebruikt. Vliegtuigen die gevoed worden vanaf de vaste bodem besparen veel brandstof en verbeteren daarmee ook de luchtkwaliteit op de luchthaven.

In diverse werkzaamheden van het luchthavenbedrijf en met name in bagage-afhandeling en 400 Hz kabelmanagementoplossingen aan de gate, heeft Conductix-Wampfler tientallen jaren ervaring. Ons wereldwijde netwerk van vestigingen maakt dat wij dichtbij onze luchthavenrelaties zijn om hen de service te bieden die zij nodig hebben.

Onze robuuste oplossingen zijn ideaal voor deze toepassingen. Wij leveren onder andere:

Inductive Power Transfer - d.w.z. contactloze energieoverdracht(IPT®) voor voeding van bagage-afhandelingsystemen. Overdracht van elektrische energie vindt plaats via een magnetisch veld vanaf een onzichtbare bron naar een contacloze afnemer.
Dit stelt het systeem in staat om de snelheid zover te verhogen als de mechanische constructie toelaat.

Slijtagevrije onderdelen brengen kosten van onderhoud en reserveonderdelen terug. De Total Cost of Ownership (TCO) voor IPT®  oplossingen is significant minder dan bij conventionele oplossingen.

PLB400  Motorkabelhaspels - voor 400 Hz  kabels - maken het onnodig om kabels op het platform te laten liggen, in een put op te bergen of met een kraan of voertuig weg te halen. PLB400  Motorkabelhaspels -  met diverse beveiligingen kunnen worden gemonteerd onder de passagiersbrug of op het platform.

Crossbelt Sorter

Technische eisen: Voeding naar een Crossbelt Sorter
Operator: ELSAG

Meer Informatie

Vervoer tussen twee luchthaven terminals
[cable liner systeem | DCC]

Technische eisen: Het elektrisch voeden van de interieuruitrusting van een People Mover
Operator: Dopaardelmayr [DCC]

Meer Informatie