Metaalindustrie

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Metallurgy market

Wereldwijde economische groei heeft geleid tot een sterk gestegen vraag naar ijzer, staal, aluminium en koper. Verschrottingsinstallaties, staalfabrieken, walsinstallaties en aluminium smelters vragen om zeer robuuste machines die hoge eisen stellen aan de energie- en datatransmissie systemen. Betrouwbaarheid is van het grootste belang omdat elke niet geplande stilstand leidt tot productie- en productiviteitsverliezen.

De elektrische systemen moeten bestand zijn tegen hoge temperaturen, vonken, metaalspetters en geleidend stof. Kranen voor electrolyse ovens hebben stroomrails systemen nodig die geschikt zijn voor hoge stromen in stilstand. In walserijen werken kranen, die een essentiele rol in het proces spelen, in de buurt van ovens en gesmolten staal bij temperaturen tot 70°C. Om hiertegen bestand te zijn worden kabels uitgerust met speciale afscherming en wordt stroomrails voorzien van een warmtevaste isolatiemantel. 

Kranen voor stafmateriaal, walsblokken en stalen rollen werken op hoge snelheid en moeten in staat zijn hun last zeer precies te draaien en te positioneren. Verder leiden galvanisatie- en electrolyseprocessen tot corrosie van electrische componenten.

Conductix-Wampfler producten worden gebruikt in metaalverwerkende bedrijven over de hele wereld. We zijn goed bekend met de verschillende processen zoals de aanvoer en verwerking van grondstoffen, de productie van metaal en de uiteindelijke afwerking. Via ons wereldwijde verkoop– en servicenetwerk zijn we altijd dicht bij u in de buurt voor lokale service en ondersteuning. Als het gaat om ondersteuning bij montages of een complete turnkey-job is er geen meer ervaren partner dan Conductix-Wampfler.

Wij leveren de volgende producten voor metaalfabrieken:

Stroomrails voor de elektrische voeding van gietkranen en kranen voor plaatmateriaal, walsblokken, stafmateriaal en rollen. Monoconductor stroomrail wordt gebruikt tot 1500 A;  Ongeïsoleerde stroomrails voor 2500 tot 6000 A. Ze voeden kranen in corrosieve processen en zorgen voor een continue stroomtoevoer aan pot line  kranen die stationair werken.

Kabelwagensystemen – betrouwbare stroomtoevoer via kabels naar de hijskat van alle proces- en halkranen. Naast rechte banen zijn ook bochtsegmenten leverbaar. Onze optioneel voorgemonteerde systemen besparen veel montagetijd.

Motorkabelhaspels zijn onderhoudsarm en wikkelen kabels en slangen voor traversewagens.

Veerhaspels stroomtoevoer voor onder andere de magneten van schrootkranen.

Kabelrupsen – voor het verplaatsen van kabels en slangen voor verschillende soorten verrijdbare machines.

Sleepringen met robuuste behuizingen; brengen elektrische voeding en besturingssignalen over naar gietkranen en pot line kranen.

Jay Radio Remote Controls –  bieden een veilige manier om machines op afstand te bedienen of te bewaken. Het uitgebreide assortiment van industriële en veiligheids radiografische afstandsbedieningen biedt talloze oplossingen om zich aan te passen aan een groot aantal metallurgische toepassingen.