Mijnbouw

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Mining industry

Wereldwijde groei en ontwikkeling van de infrastructuur is sterk afhankelijk van natuurlijke bronnen zoals mineralen, metaalerts en kolen.
Open- en ondergrondse mijnbouw vereisen een reeks van krachtige elektrische machines om het zware werk te doen en emissies te minimaliseren.

Speciale energie- datatransmissie systemen moeten zorgen voor veilige en betrouwbare voeding in stoffige en soms explosieve omgevingen, waarbij vaak sterke trillingen en hoge G-krachten moeten worden weerstaan.

Met hun enorme omvang en kracht moeten mijnbouwmachines continu werken in zeer veeleisende omstandigheden, vaak bij spanningen tot 36 kV. Grote werktuigen voor opengegraven mijnen, zoals elektrische graafmachines en grote transportbanden, vereisen breedwikkelende  kabelhaspels en sleepringen bij het draaiende gedeelte.

Boor- en ontploffingsapparatuur, die wordt gebruikt voor de hardste gesteenten en ondergrondse mijnbouw, vereisen robuuste en compacte kabel management systemen.

Mobiel vermogen is ook nodig voor spuitbetonmachines, schietgat boren, plafondschieters en andere ondergrondse uitrusting. Auto's die ondergronds op accu's werken hebben flexibele laadsystemen nodig.

Voor continu bedrijf in mijnen levert Conductix-Wampfler maatwerk oplossingen voor alle typen mijnbouwmachines en apparatuur die zich in de dagelijkse praktijk bewezen hebben.

Ons wereldwijde netwerk van verkoop, engineering en productievestigingen (met sterke after-sales en serviceteams) ondersteunen onze klanten in hun wereldwijde actviteiten.

Motorkabelhaspels - elektrisch of hydraulisch aangedreven om lange afstanden af te leggen met excavators en boor- en ontploffingsapparatuur.
De motorkabelhaspel bevat een robuust en betrouwbaar sleepringlichaam om een constante voeding te garanderen.

Jay Radio Remote Controls –  bieden een veilige manier om machines op afstand te bedienen of te bewaken. Het uitgebreide assortiment van industriële en veiligheidsradiografische afstandsbedieningen biedt talloze oplossingen om zich aan te passen aan een groot aantal mijnbouw toepassingen.

4 Stacker & Reclaimer voor het storten van erts

Toepassing: 4 Stacker & Reclaimer voor het storten van erts
Operator: MaJiShan Port, [CN]

Meer Informatie

Kopermijn Conveying System (Stacker/ Conveyer Bridge)

Toepassing: Kopermijn Conveying System (Stacker/ Conveyer Bridge)
Gebruiker: Southern Peru Copper Corporation

Meer Informatie

Elektrische voeding voor een ladder gantry (kolenmijn)

Toepassing: Elektrische voeding voor een ladder gantry (kolenmijn)
Operator: SME - CEZ, Electric Power Company, Detmarovice

Meer Informatie

Energie– en datatransmissie (Fiber Optic) naar een excavator

Toepassing: Bucket Wheel Excavator
Operator: Open pit mining door Lignite in Duitsland

Meer Informatie