Milieutechniek

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmissions Systems for the Environmental Technology industry

Ons wereldwijde milieu wordt bedreigd en in de toekomst zal dit probleem groter en groter worden. De groeiende wereldbevolking, urbanisatie en de effecten van klimaatverandering maken het effectief beheren van de beperkte natuurlijke bronnen steeds belangrijker. Afvalverwerking, afvalrecycling technieken zullen een belangrijke rol spelen in het helpen oplossen van deze problemen.

Waterbehandelingsinstallaties als afvalwaterzuiveringen, filtratiesystemen en slibdrooginstallaties vereisen zeer betrouwbare energie- en datatransmissie systemen. Meestal staan deze installaties buiten in een corrosieve en soms hete omgeving.

Composteringsfabrieken die biogas produceren om fossiele brandstoffen te vervangen hebben electrische voeding voor hun bewegende machines nodig. Deze installaties produceren ook restcompost dat kan worden hergebruikt in de landbouw. Omdat wereldwijd het beschermen van ons milieu steeds belangrijker wordt, zullen investeringen in de milieutechniek toenemen.Conductix-Wampfler high-performance oplossingen ondersteunen deze trend en de vraag naar hoogwaardige oplossingen.

De milieu-industrie kan rekenen op Conductix-Wampfler energie- en  datatransmissie systemen om te zorgen voor betrouwbare elektrische voeding en besturingssignalen. Met meer dan 30 jaar ervaring in de milieutechniek, talloze wereldwijd geleverde systemem en vele referenties, zijn wij uw best denkbare partner. Onze hoogwaardige producten weerstaan de zwaarste condities in agressieve omgevingen en worden gekenmerkt door een lange levensduur en lage onderhoudskosten.

Motorkabelhaspels – kunnen worden gebruikt voor het overbrengen van data, stuursignalen en voeding naar langsruimerbruggen

Veerhaspels – voor stroomtoevoer en stuursignalen over kortere rijtrajecten voor langsruimers. Veerhaspels worden ook gebruikt voor slibdrogingsinstallaties (samen met  kabelwagensystemen en stroomrail)

Kabelwagensystemen – zijn slimme oplossingen voor management van kabels die langsruimerbruggen,  slibdrogingsinstallaties en andere bewegende machines voeden. ATEX gecertificeerde kabelwagens zijn leverbaar voor agressieve en explosieve omgevingen. Ideaal voor toepassing in afvalwaterzuiveringen en composteerinstallaties, zijn onze RVS kabelwagensystemen.

Sleepringen – leveren stuurstroom en voeding aan roterende onderdelen van draaiende ruimerbruggen in waterzuiveringen. ATEX gecertificeerde sleepringen zijn beschikbaar voor agressieve en explosieve omgevingen.

Stroomrails – kunnen zowel recht worden toegepast als in gebogen vorm voor roterende waterzuiveringen.

Jay Radio Remote Controls –  bieden een veilige manier om machines op afstand te bedienen of te bewaken. Het uitgebreide assortiment van industriële en veiligheids radiografische afstandsbedieningen biedt talloze oplossingen om zich aan te passen aan een groot aantal milieutechnische toepassingen.

Slibdroog installatie

Technische eisen: Voeden van een beweegbaar systeem voor een slibdroog installatie met kabelgeleiding
Operator: VEOLIA

Meer Informatie

Slibdroog installatie

Technische eisen: Voeden van een beweegbaar systeem voor een slibdroog installatie
Operator: Saur

Meer Informatie

Langsruimerbrug in een waterzuiveringsinstallatie

Technische eisen: Elektrische voeding voor een langsruimerbrug in een waterzuiveringsinstallatie
Operator: Berliner Wasserbetriebe, Kläranlage Berlin-Schönerlinde

Meer Informatie

Ronde ruimerbrug

Toepassing: Ronde ruimerbrug
Operator: Afvalwater plant, Limburg, NL

Meer Informatie