Offshore, Olie en Gas

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Offshore industry

Omdat de wereld, diep in de oceanen, zoekt naar nieuwe bronnen voor olie en gas, wordt het belang van de offshore industrie voor de wereldeconomie steeds groter.

Robuuste stroomtoevoersystemen zijn cruciaal voor onderzoeks- en productie-installaties op booreilanden en schepen. Offshorekranen, proceskranen, en deck handling equipment vereisen oplossingen voor elektrische voeding, signalen en data die geschikt zijn voor toepassing in moeilijke omstandigheden.

Energie- en datatransmissiesystemen moeten probleemloos en bijna ononderbroken kunnen werken, weinig onderhoud vragen en bestand zijn tegen zout water.
Veel systemen worden toegepast in gevaarlijke omgevingen en moeten voldoen aan kwaliteits- en veiligheidsstandaarden als ATEX, IECEx, en UL.

Conductix-Wampfler heeft in de loop der jaren grote expertise opgebouwd in het toepassen van producten in de offshore en scheepsbouwindustrie.
Tot onze oplossingen behoren:

Sleepringen - voor overdracht van data, stuurstroom en voeding zoals het voeden van kranen, proceskranen en dekmachines. Onze spilcontacten kennen een breed scala aan uitvoeringen, functies en toepassingen en worden soms geleverd met speciale behuizingen en afdichtingen.
Behuizingen kunnen worden uitgevoerd met draaikoppelingen voor pneumatische systemen en kunnen desgewenst en waar nodig met extra verwarmingsstrips en ontluchtingselementen worden uitgevoerd.

Wij leveren ook fiber optic rotary joints (FORJ) voor meer complexe systemen, stand alone of als onderdeel van een sleepringlichaam.

Motorkabelhaspels - voor diverse toepassingen, motor aangedreven haspels kunnen bijvoorbeeld worden toegepast om slangen te geleiden in vlieggas systemen.

Kabelrupsen - grote projecten voor pijpenleg- en pijpencoatingssystemen of drijvende olieopslag platformen (FPSO) hebben vaak kabelrupsen nodig voor het geleiden van kabels en slangen.

Kabelwagensystemen Portaalkranen verkrijgen hun voeding middels kabelwagensystemen die de geleiding verzorgen van kabels of pneumatische en hydraulische slangen waar nodig.

Veerhaspels - geleiden kabels op kraangieken en portaalkranen.

Buffers - voorkomen schade door botsingen van bewegende elementen.