Pretpark Attracties

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the elctrification of Amusement Rides

De meeste bezoekers van pretparken realiseren zich niet dat zij kunnen genieten dankzij de stroomtoevoervoorzieningen gemonteerd, op of nabij, de bewegende onderdelen van de attractie. Robuuste en betrouwbare elektrische voedingen zijn nodig om attracties zoals een reuzenrad, draaimolen, achtbaan, vrije val toren en de nieuwste achtbanen en spectaculaire rides voortdurend van vermogen te voorzien.

Elektrische onderdelen dienen veilig te functioneren, binnen of buiten of zelfs onder water. Daarnaast willen fabrikanten van attracties en de pretparken geen onderdelen en systemen die opvallen en afbreuk doen aan het uiterlijk van de attractie. Om inkomsten te genereren, parkbezoekers tevreden te stellen en vanwege veiligheid kunnen beheerders en eigenaren van pretparken zich niet veroorloven dat attracties uitvallen.

Conductix-Wampfler werkt al tientallen jaren samen met de meest vooraanstaande pretparken en attractie bouwers wereldwijd. Onze betrouwbare energie- en datatransmissie systemen hebben zich bewezen in de drukst bezochte pretparken ter wereld.

Ons brede programma van producten stelt ons in staat te voorzien in de unieke behoeften en specifieke technische eisen van onze klanten, altijd met een maximum aan veiligheid. Of het nu een standaardoplossing of maatwerk is, ons advies is altijd het meest geschikte systeem, zonder voorkeur voor een bepaald soort product. Wij leveren immers alle voorkomende soorten producten op stroomtoevoergebied.

Ons robuuste productassortiment voor pretparkattracties bestaat uit:

Stroomrails - voor stroomtoevoer voor rechte en banen met bochten. Stroomrail kan ook worden gebogen tot grote sleepringlichamen. Robuuste systemen voor hoge stromen zijn beschikbaar voor people movers en thema-attracties.

Sleepringen - met of zonder behuizing, brengen voeding en data over naar roterende attracties in alle denkbare omgevingscondities. We leveren tevens fiber optic rotary joints (spilcontacten voor glasvezel) voor complexere systemen.

Inductive Power Transfer (IPT®) - voor het contactloos overbrengen van voeding en data. IPT® is ideaal voor attracties in natte omgevingen (waar normale geleidende systemen niet voldoen) en wordt toegepast in de grootste pretparken ter wereld.

Kabelrupsen - voor attracties die gebruik maken van kabels of slangen, is een kabelrups de juiste oplossing.

Veerhaspels - voor afhangende kabels die voeding en data overbrengen naar bewegende verlichting, geluidssystemen en video.

Jay Radio Remote Controls –  bieden een veilige manier om machines op afstand te bedienen of te bewaken. De uitgebreide reeks van industriële en veiligheids radiografische afstandsbedieningen biedt talloze oplossingen om zich aan te passen aan een groot aantal pretparkattractie toepassingen.

Interactief Draaiende Dark Ride

Technische vereisten: Voeding en Data transmissie naar een Interactief Draaiende Dark Ride

Meer Informatie

Railgebonden "Multi Mover"

Technische eisen: Voeding voor de family coaster
Operator: Phantasialand

Meer Informatie

Suspended Flight „Volo da Vinci“

Technische eisen: Energie– en datatransmissie voor de Suspended Interactive Flight
Operator: Europa-Park GmbH & Co.

Meer Informatie

Merry-go-round "Disco Dance"

Technische eisen: Elektrische voeding voor de merry-go-round
Operator: Kočka - Amusement Rides

Meer Informatie

Topple tower „El Volador“

Toepassing: Topple tower „El Volador“
Operator: Bellewaerde Park Belgium

Meer Informatie

Gyro Drop „Scream“

Toepassing: Gyro Drop „Scream“
Operator: Heidepark Soltau, Duitsland

Meer Informatie

London Eye

Toepassing: Elektrische voeding reuzenrad
Operator: London Eye, England (Millennium Wheel)

Meer Informatie