Tunneling

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Tunneling industry

Tunnels voor snelwegen, spoorwegen, en hydro-elektrische dammen worden vaak gegraven door een zeer grote elektrisch aangedreven machine genaamd “tunnelboormachine“ - ook wel TBM of “mol” genoemd. Wanneer toegepast voor hard gesteente wordt dit type tunneling Mechanized Rock Excavation (MRE) genoemd.

TBM en MRE vereisen elektrisch vermogen, alsmede perslucht en water voor de bediening en service. Kabels en slangen met zeer grote doorsneden moeten worden begeleid worden door speciale veerhaspels en motorkabelhaspels voor dit doel. Deze kabelhaspels zijn ontworpen om kabels en slangen te beschermen en ten alle tijden een constante stroom energie- en datatransmissie te waarborgen.

De haspels moeten opereren onder zeer veeleisende omstandigheden en in natte, stoffige omgevingen. De huidige eisen en spanningen zijn zeer hoog; deze laatste kan oplopen tot 36 kV. Het sleepringlichaam in de kabelhaspel moet geschikt zijn om het vermogen over te dragen.

Conductix-Wampfler kent deze toepassing zeer goed. Wij hebben de kennis en expertise die nodig is om de optimale motorkabelhaspel oplossingen voor onze klanten te bieden. Onze haspels zijn in bedrijf over de hele wereld en werken naar volledige tevredenheid van onze klanten. De haspels hebben een zeer sterke constructie, geschikt om hoge trekkrachten te kunnen opnemen. Er is bijvoorbeeld een trekkracht van 25.000 N nodig voor het wikkelen van een kabel met een doorsnede van 300 mm².

Ook kunnen wij met succes aan de eisen van onze klanten, voor wat betreft stroomsterkte en spanning, voldoen met een passend sleepringen ontwerp. Onze kabelhaspels kunnen worden uitgerust met verschillende soorten wikkellichamen, motoren en aandrijfsystemen, afhankelijk van de aanvraag van de klant.

Ons team van engineers bestudeert de aanvraag en vindt de meest geschikte oplossing om te voldoen aan zelfs de meest veeleisende eisen.