Cellulaire bumpers / buffers
Buffers & Bumpers


Cellulaire buffers hebben een hoog absorptievermogen met lange compressielengtes. Dit resulteert in kleine eindbelastingen en gunstige vertragingswaarden. Cellulaire buffers hebben een compressielichaam gemaakt van cellulair polyurethaanelastomeer met een hoge structurele stabiliteit. Hun opvallende kenmerk is hun volumesamendrukbaarheid, die een korte transversale rek onder druk produceert. Cellulaire buffers zijn bestand tegen alifatische koolwaterstoffen, zoals oliën en vetten, maar ook tegen ozon, UV-straling en veroudering. Technisch gezien kunt u over het algemeen een hoge duurzaamheid verwachten. Bij langdurige blootstelling aan hydraulische olie, heet water of waterdamp heeft het cellulaire lichaam een beperkte duurzaamheid. Cellulaire buffers zijn niet bestand tegen sterke zuren en uitlogingen. De bedrijfstemperatuur ligt tussen -20 ºC en +80 ºC. Tijdelijke temperatuurpieken van +100 °C zijn haalbaar en beschadigen de buffer niet. Bij blootstelling aan -20 °C wordt het materiaal harder, maar dit heeft geen invloed op de consistentie van het materiaal. De montagestructuur moet vlak en stijf zijn. Een montageoppervlak van ten minste 1,5 x de diameter van de cellulaire buffer is vereist om de diametertoename van de buffer tijdens compressie op te vangen.
Voorbeelden van toepassingen
- Kranen
- Transferwagens
- Machines voor smelterijen en walserijen
- Handlingstechnologie
- Installatiebouw en -techniek
- Transport-, transport- en poortsystemen die zijn uitgerust met vormborgende aandrijvingen (bijv. ketting of tandheugel).
Conductix-Wampfler Standaard Cellulaire Buffer Kwaliteit
Cellulair polyurethaanelastomeer met een volumetrisch gewicht van 0,53 g/cm³
- Zeer elastisch en scheurvast
- Bestand tegen veroudering
- Materiaal is volume samendrukbaar
- Bedrijfstemperatuur: -20 °C tot +80 °C (kenmerken kunnen veranderen afhankelijk van de omgevingstemperatuur)
FAQs
Veelgestelde vragen
Wat zijn de vereisten voor het tegendrukoppervlak van de eindaanslagbuffer?
De grootte van het tegendrukoppervlak moet worden bepaald door de fabrikant van de apparatuur. De grootte van het oppervlak is afhankelijk van de bufferdiameter en de geleidingsafstanden. De buffers moeten over het gehele tegendrukoppervlak slaan.
Verkleuring van cellulaire buffers
Nieuwe cellulaire buffers zijn ivoor- of crèmekleurig. Onder invloed van licht kunnen buffers van kleur veranderen naar een donkerbruine tint. Dit proces is materiaalintrinsiek en heeft geen invloed op de operationele of karakteristieke waarden van de buffer.
Zijn er valbeveiligingen beschikbaar?
Wij adviseren het gebruik van voetplaatbuffers (018112-serie) voor inbouwhoogtes van 3 m of hoger. Alle serie 018112 buffers hebben een geïntegreerde valbeveiliging. Buffers met een diameter tot 200 mm hebben voetplaten van glasvezelversterkte kunststof en een geïntegreerde valbeveiliging. Buffers met een diameter van 250 mm of hoger (optioneel vanaf 200 mm) hebben gegronde stalen voetplaten.