Automatisch Gestuurde Voertuigen

IPT Floor is the best Energy Transmission System solution for the elctrification of Automated Guided Vehicles

Bij de moderne productie- en material handling processen zijn automatisch gestuurde voertuigen(Automated Guided Vehicles, AGVs) bekend als de meest veelzijdige oplossing voor interne transportprocessen. Naast alle unieke voordelen van deze technologie, is er een grote uitdaging: de energieoverdracht.

Voor het automatisch navigeren van de AGVs bestaan er teveel beperkingen bij conventionele energieoverdracht systemen zoals accu´s of super-condensatoren. Deze energieoverdracht systemen moeten regelmatig worden opgeladen. Het opladen kan zowel aan boord van de Automated Guided Vehicle als extern geschieden.

Dankzij de sterke technische en economische voordelen van inductief contactloos opladen, vaak in samenwerking met inductieve datacommunicatie, geleiding en positionering, wordt deze vorm van energieoverdracht gezien als een state-of-the-art oplossing.

Het doel van floor surface conveyors is het verkrijgen van een lege werkvloer zonder obstakels voor personen, heftrucks en andere voertuigen in de werkplaatsomgeving. Om dit doel te bereiken wordt de primary track in de vloer langs de rijweg geïnstalleerd. Het IPT Floorsystem kan over de gehele rijweg worden geïnstalleerd of uitsluitend over een aangewezen gebied.

Het grote voordeel van continuous power transfer is de eliminatie van energie opslagsystemen op de voertuigen. Dit resulteert in een verlaging van kosten met betrekking tot het onderhoud en de uitwisseling van accu’s. Ook zijn er vaak minder voertuigen nodig omdat er geen voertuigen off-line staan op op te laden.

Voertuigen met een eigen energie voorziening hebben de voorkeur wanneer deze worden ingezet op weinig gebruikte stukken of als de rijweg complexe stukken bevat. Het kan, in dit zeldzame geval, onmogelijk zijn om kabels in de vloer te installeren. Het gebruik van het IPT Charge systeem heeft hierbij het voordeel dat er kan worden geladen tijdens het rijden of wanneer het voertuig niet actief is.

iDat is de ideale toevoeging voor de continuous inductive power transfer. iDat bevat de mogelijkheid om voertuigen zeer nauwkeurig te begeleiden langs het magnetisch veld dat wordt geproduceerd door de power transfer. Hierbij worden positie gegevens en tweerichtingsdata, zonder interferentie, verzonden tussen de voertuigen en de hoofdbesturing.

Vandaag de dag heeft het IPT systeem zich bewezen als een veelgebruikt energie alternatief voor Automated Guided Vehicles (AGV’s). IPT voor AGV’s wordt voornamelijk gebruikt in de productieprocessen zoals de samenstelling van tandwielkasten, motoren of assen. Hybride voertuigen gebruiken IPT echter, samen met accu’s of condensatoren, steeds meer voor bijvoorbeeld logistieke processen. Het verkleinen van de energieopslag evenals de gevraagde hoge vermogens en de verbetering in systeem flexibiliteit, zijn de hoofdredenen van de IPT ontwikkeling.

Automated Guided Vehicles - Assemblagelijn voor bouwmachines

Technische eisen: Contacloze voeding voor Automated Guided Vehicles

Meer Informatie

Verplaatsing van een vliegtuig onderdeel [ keel beam ] d.m.v. een automatisch gestuurd voertuig (AGV)

Technische eisen: Elektrische voeding voor het automatisch gestuurde voertuig (AGV)
Operator: EADS / Airbus

Meer Informatie