STS Container Kraan

Ship in at the container terminal loaded by a STS Container Crane

De grootste bestaande container handling equipment en ook een van de grootste typen kranen, gebouwd in grote hoeveelheden, zijn modern Ship-to-Shore kranen(STS). Direct aan de waterkant van de container terminals gelegen, vormen de STS kranen een essentiële verbinding tussen de schepen en de container handling faciliteit aan de kade.

Het ontwerp en de grootte van Ship-to-Shore kranen zijn aanzienlijk veranderd door de introductie van shipping containers in 1954. Om schepen met 14.000 TEU en meer te kunnen bedienen, moesten de kranen reusachtige dimensies hebben en tegelijkertijd zeer efficiënt en betrouwbaar zijn. Vroeger bediende STS kranen maar een paar schepen per week waar nu volledig geautomatiseerde systemen 24/7/365 opereren.

Door de grotere afmetingen van de kranen, is de vraag naar een hoge snelheid en acceleratie aanzienlijk toegenomen. Duurzaamheid, eenvoudig onderhoud maar ook de levensduurkosten zijn essentiële aspecten geworden van de energie- en dataoverdracht systemen op STS kranen.

Conductix-Wampfler biedt het volledige pakket van oplossingen voor alle typen STS kranen, ongeacht speciale terminal eisen of extreme klimaat eisen (harde wind, ijs en sneeuw, tropisch klimaat enz.). 

Conductix-Wampfler heeft tientallen jaren ervaring in de container handling industrie. Wij bieden betrouwbare, praktische en op maat gemaakte oplossingen aan voor het elektrificeren van kranen en andere haven systemen. De wereldwijde activiteiten van onze klanten worden ondersteund door onze turnkey systemen en sterke after-sales service van ons wereldwijde verkoop en engineering netwerk.

Wij bieden aan:

Motorkabelhaspels - op maat gemaakt, met magnetisch of frequentie gestuurde aandrijvingen om hoog dynamisch en over een lange afstand, energie en datasignalen over te brengen. Een onafgebroken energie en dataoverdracht wordt bereikt door het gebruik van sleepringlichamen en rotary fiber optic transmitters.

Kabelwagensystemen - duurzaam en betrouwbaar; aangedreven of niet-aangedreven voor de energie- en datavoorziening op container kraan trolleys.

Kabelrupsen - duurzaam en efficiënt management van energie-, stuur– en datakabels voor kraan trolleys en lashing platforms.

Stroomrails - stroomrails voorziet kranen van energie-, stuur-, en datasignalen over lange afstanden. Stroomrail, gemonteerd in een sleuf, levert de energie voor STS containers kranen. Hoog amperage stroomrails zijn een alternatief voor kabelhaspels voor STS container kranen.

Kabelbescherming systemen - Trenchguard and CoverZip systemen bieden bescherming en afdichting voor kabels in sleufen bij RMG kraan rails.

Energie– en datatransmissie voor een STS Container Kraan (staaldraad voortgetrokken wagen)

Toepassing: Energy and data transmission for STS Container Kraan (staaldraad voortgetrokken wagen)
Operator: YICT Port Terminal (Shenzen, China)

Meer Informatie

Elektrische voeding voor een spreader op 6 container kranen (ship to shore)

Toepassing: Elektrische voeding voor een spreader op 6 Container Kranen (ship to shore)
Operator: P&O Antwerpen (België)

Meer Informatie

Motor aangedreven kabelwagensysteem voor een hoge snelheid Container Kraan (ship to shore)

Toepassing: Motor aangedreven kabelwagensysteem voor een hoge snelheid Container Kraan (ship to shore)
Operator: HHLA Hamburger Hafen- und Lagerhausgesellschaft; Burchardkai Hamburg (Duitsland)

Meer Informatie