Inductieve oplossingen voor energieoverdracht - Vloer
Inductieve oplossingen voor energieoverdracht


Voor vloertransporteurs is het doel om een vlakke vloer te bereiken zonder obstakels voor mensen, vorkheftrucks of andere apparatuur in de fabrieksomgeving, gevaarlijke contactrails te elimineren en batterijen in voertuigen overbodig of efficiënter te maken. Om dit te bereiken, wordt de primaire rail in de vloer of een ander oppervlak langs het rijpad geïnstalleerd. De inductieve energieoverdrachtsoplossingen kunnen continu worden geïnstalleerd langs het gehele rijpad of alleen in gedefinieerde gebieden wanneer energieopslag aan boord beschikbaar is. Het voordeel van continue energieoverdracht is dat er geen energieopslagapparaten aan boord nodig zijn. Dit verlaagt de onderhouds- en vervangingskosten van de batterij en vereist vaak minder voertuigen, aangezien er doorgaans geen voertuigen offline zijn om op te laden. Voertuigen met een eigen stroombron aan boord hebben de voorkeur wanneer er lange, niet vaak afgelegde routes zijn, of wanneer er zeer complexe of variabele routes zijn die het ingraven van kabels in de grond onpraktisch maken. Het gebruik van inductieve laadpaden op deze manier heeft het gunstige effect dat tussentijds opladen tijdens het rijden of bij inactiviteit mogelijk is. Optioneel is het mogelijk om voertuigen nauwkeurig langs het magnetische veld te leiden dat door de krachtoverbrenging wordt gecreëerd om ze positie-informatie te geven via positiemarkeringen.
... Voor voertuigen zonder boordstroombron:
- Lagere onderhouds- en bedrijfskosten
- Geen slijtende mechanische onderdelen
- Geen energieopslag zoals batterijen
- Geen terugkerende kosten
- Geen verwijderingskosten voor stroombronnen
- Hoge beschikbaarheid en veiligheid
- Geen blootgestelde contacten
- Niet gevoelig voor omgevingsinvloeden
- Geen mechanische geleidingsrails nodig
- Onopvallende installatie
- Geschikt voor heftruck- en personenverkeer
... Voor voertuigen met een eigen boordstroombron:
- Lagere investeringskosten door opladen tijdens het rijden
- Minder voertuigen nodig
- Kleinere energieopslag
- Geen batterijwissel
- Flexibiliteit
- Inductieve paden kunnen beperkt zijn tot belasting, veel verkeer of eenvoudige secties , complexe of zelden bereden secties vereisen geen elektrificatie
- Hoge beschikbaarheid en veiligheid
- Geen blootliggende elektrische contacten
- Geen batterijwissel of pluggen nodig
Als het gaat om vloerbediende materiaalbehandeling en logistiek, wilt u de obstakels, het hoge onderhoud en de kwetsbare contactoppervlakken uit het verleden vermijden. U wilt gemakkelijk schoon te maken, geen veiligheidsproblemen, weinig onderhoud, geen zorgen. Inductieve oplossingen voor vermogensoverdracht bieden precies dat. Je ziet het niet, je merkt het niet, maar het levert de kracht om de voertuigen te verplaatsen en zo maken inductieve oplossingen voor energieoverdracht het verschil.
Bij het aandrijven van voertuigen met vloerbediening is doorgaans continu inductief vermogen vereist langs het gehele rijpad. Het primaire spoor van de inductieve oplossingen voor energieoverdracht is langs het rijpad aangelegd. Als alternatief kunnen hybride systemen een optie zijn waarbij het vermogen alleen in bepaalde segmenten langs het rijpad wordt overgedragen. Dit vereist natuurlijk een vorm van energieopslag aan boord van het voertuig. Het voordeel van dergelijke hybride systemen is dat ze de kabelgeleiding en installatie in bepaalde soorten installaties kunnen vereenvoudigen, maar het nadeel is dat extra energieopslag aan boord verplicht is. Aangezien extra energieopslag aan boord extra investeringen met zich meebrengt, de voertuigen complexer maakt, onderhoud vereist en deel uitmaakt van de slijtage, is een continue stroomvoorziening normaal gesproken de juiste keuze en dus het meest gekozen type installatie.
De pickups en controllers zijn op de voertuigen gemonteerd. Zoals bij alle continue inductieve stroomoverdrachtsoplossingen, worden de overdrachten uitgevoerd met behulp van het model met dubbele kabel, d.w.z. met een voorwaartse en retourkabel. Om de implementatie in voertuigen te vereenvoudigen, zijn de geïntegreerde oplossingen van AGV de beste aanpak. Geïntegreerd betekent een compacte platte pick-up (F-Pickup), geen extra bedrading aan de voertuigzijde tussen pickups en controllers.
Als één F-pick-up niet voldoende is om het vereiste vermogensniveau te leveren, is het mogelijk om ze samen te combineren om hogere vermogensniveaus te leveren. Het ontwerp van de F-Pickups zorgt voor een vlakke voeding.
De standaard uitgangsspanning is 560V DC. 560 V DC is het DC-equivalent van een 400 V AC-voeding. Inductieve energieoverdrachtssystemen leveren doorgaans stroom aan frequentieregelaars of mobiele besturingen met geïntegreerde frequentieregelaars. Standaardfrequentieomvormers hebben een ingangsgelijkrichter die de normaal toegevoerde AC-voedingsspanning omzet in gelijkstroom, en de variabele frequenties om aandrijvingen aan te sturen worden vervolgens in een tweede fase toegepast. Omdat het technisch niet zinvol is om inductieve stroomoverdrachtsoplossingen te ontwerpen die AC-uitgangen leveren die onmiddellijk worden teruggestuurd naar DC, bieden regelaars DC-uitgangen die ofwel in de fase-ingangen of, indien nodig, rechtstreeks in de DC-bus van de aandrijving worden ingevoerd.
De vorm van de F-pickups is het onderdeel van inductieve oplossingen voor energieoverdracht dat toepassingsgericht is. Clustering van vergelijkbare toepassingen wordt meestal toegepast, dus wanneer verhoogde kabelmontage niet mogelijk is, zijn F-pickups de keuze. De tweedraads spoorlay-out optimaliseert EMC-karakteristieken en veldeffecten, accumuleert het veld in het midden en elimineert veldpropagatie naar de omgeving buiten de envelop die bedoeld is voor de snelle krachtoverdracht. Minder componenten betekent minder complexiteit, vermindert het volume, bespaart middelen, bespaart kosten, verhoogt de efficiëntie. Elke omzetting van stroom leidt uiteindelijk tot verliezen. Deze worden vermeden in het gekozen ontwerp. We hebben dus zowel economische als ecologische voordelen.
- Specificatie
- Downloads
- FAQ
Specificatie
Voedingen:
Tot 40 kW nominaal vermogen en hoger piekvermogen
Loop-/tracklengtes:
Van enkele meters tot enkele honderden meters met een enkele voeding. Honderden meters met toepassing van meerdere voedingen.
Vermogensniveaus aan voertuigzijde voorzien:
Flat Pickups worden meestal geleverd met geïntegreerde vermogenselektronica om de installatie-inspanningen aan de voertuigzijde te minimaliseren door extra bedrading, stekkers, enz. te elimineren.
Flat Pickups gaan tot 2,5 kW en hebben meestal 560 V DC-uitgangen die de DC-bussen voeden in omvormers die doorgaans worden toegepast in geautomatiseerde systemen om motoren aan te drijven.
Hogere stroomverzoeken kunnen worden bediend door de implementatie van twee of meer pickups