Automobielindustrie

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Automotive industry

Automobielfabrieken produceren grote aantallen voertuigen van hoge kwaliteit. Ze moeten daarbij flexibel genoeg zijn om te voldoen aan de vraag naar een grote verscheidenheid aan modellen. Alleen de meest veelzijdige, betrouwbare en ergonomische systemen worden in automobielfabrieken gebruikt - en dat is precies waar Conductix-Wampfler producten worden toegepast.

In het begin van het productieproces verplaatsen electrische  bovenloopkranen (EOT) rollen plaatstaal, gietdelen en andere grondstoffen. Traversewagens zorgen voor het transport van gereedschappen en materialen van en naar de metaalpersen. Losse componenten worden via  elektrohangbanen (EHB) naar de carrosserie-productie gebracht waar de “bodies in white” (BIW) worden gemaakt. EHB of aangedreven skid conveyors brengen de blanke carrosseriën naar de spuiterij. Grote automatische magazijnsystemen (AS/RS) fungeren als opslagbuffer voor het just-in-time aanvoeren van onderdelen.

Automated guided vehicles (AGV) en rail guided vehicles (RGV) worden gebruikt tijdens de voormontage van de aandrijflijn en bij de “marriage line” waar het chassis en de carrosserie worden samengebouwd . Voor de eindmontage worden aan het plafond gemonteerde elektrohangbanen gebruikt, alsmede  skillet lines in de vloer. Monteurs hebben werkplekken, hijsapparatuur, balancers en gereedschapswagens nodig, naast elektrische en pneumatische voeding om ze te kunnen gebruiken.

We bieden een breed scala aan oplossingen op het gebied van stroomtoevoer en data-overdracht voor productieprocessen in de automobielindustrie. Of het nu gaat om het overbrengen van elektrische voeding en data naar kranen, elektrohangbanen, transportbanden, traversewagens, skillet systemen of speciale gereedschappen, Conductix-Wampfler heeft de juiste oplossing.

Stroomrails - voedt bovenloopkranen, elektrohangbanen (EHB), traversewagens, verrijdbare transportbanden en automatische magazijnsystemen.

Kabelwagensystemen - verrijden kabels voor de voeding van de hijswerken van bovenloopkranen en brengen voeding naar magazijnsystemen.

Inductive Power Transfer (IPT®) - brengt contactloos voeding over naar traversewagens, skillet lines met heftafels, Automated Guided Vehicles (AGV) of Rail Guided Vehicles (RGV).

Perslucht & Elektrasystemen, gereedschapswagens, en  balancers - ter verhoging van productiviteit en veiligheid zorgen onze systemen voor makkelijk bereikbare gereedschappen en constante beschikbaarheid van elektrische voeding en perslucht.

Veerhaspels - voorzien in 12V voeding voor het testen van verschillende soorten traversewagens.

Kunststof buffers - voor het bufferen van bewegende delen op heftafels en draaiplateaus.

Automated Guided Vehicles - Assemblagelijn voor bouwmachines

Toepassing
Assemblagelijn voor bouwmachines

Land
USA

Plaats
Clayton, North Carolina

Verantwoordelijk verkoopkantoor
Conductix-Wampfler Inc. [USA]

Technische eisen
Contactloze voeding voor Automated Guided Vehicle

Baanlengte
337 m [2 wissels]

Aantal voertuigen
16 [+ 1 reserve]

Aanvullende informatie [voertuig]

  • Gewicht: 4,3 t
  • Laadgewicht: 19 t

Snelheid [Beladen]
5,5 m/min

Product

  • IPT® (Inductive Power Transfer)
  • iDAT

Aanvullende product informatie
Met iDAT voor geleiding, positionering en datatransmissie

Voeding

  • 2,5 kW F-Pickup [2 stuks per voertuig]
  • 16 kW IPT® Track Supply [5 stuks]
Relevante Producten

Inductive Power Transfer IPT®