Automobielindustrie

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmission Systems for the Automotive industry

Automobielfabrieken produceren grote aantallen voertuigen van hoge kwaliteit. Ze moeten daarbij flexibel genoeg zijn om te voldoen aan de vraag naar een grote verscheidenheid aan modellen. Alleen de meest veelzijdige, betrouwbare en ergonomische systemen worden in automobielfabrieken gebruikt - en dat is precies waar Conductix-Wampfler producten worden toegepast.

In het begin van het productieproces verplaatsen electrische  bovenloopkranen (EOT) rollen plaatstaal, gietdelen en andere grondstoffen. Traversewagens zorgen voor het transport van gereedschappen en materialen van en naar de metaalpersen. Losse componenten worden via  elektrohangbanen (EHB) naar de carrosserie-productie gebracht waar de “bodies in white” (BIW) worden gemaakt. EHB of aangedreven skid conveyors brengen de blanke carrosseriën naar de spuiterij. Grote automatische magazijnsystemen (AS/RS) fungeren als opslagbuffer voor het just-in-time aanvoeren van onderdelen.

Automated guided vehicles (AGV) en rail guided vehicles (RGV) worden gebruikt tijdens de voormontage van de aandrijflijn en bij de “marriage line” waar het chassis en de carrosserie worden samengebouwd . Voor de eindmontage worden aan het plafond gemonteerde elektrohangbanen gebruikt, alsmede  skillet lines in de vloer. Monteurs hebben werkplekken, hijsapparatuur, balancers en gereedschapswagens nodig, naast elektrische en pneumatische voeding om ze te kunnen gebruiken.

We bieden een breed scala aan oplossingen op het gebied van stroomtoevoer en data-overdracht voor productieprocessen in de automobielindustrie. Of het nu gaat om het overbrengen van elektrische voeding en data naar kranen, elektrohangbanen, transportbanden, traversewagens, skillet systemen of speciale gereedschappen, Conductix-Wampfler heeft de juiste oplossing.

Stroomrails - voedt bovenloopkranen, elektrohangbanen (EHB), traversewagens, verrijdbare transportbanden en automatische magazijnsystemen.

Kabelwagensystemen - verrijden kabels voor de voeding van de hijswerken van bovenloopkranen en brengen voeding naar magazijnsystemen.

Inductive Power Transfer (IPT®) - brengt contactloos voeding over naar traversewagens, skillet lines met heftafels, Automated Guided Vehicles (AGV) of Rail Guided Vehicles (RGV).

Perslucht & Elektrasystemen, gereedschapswagens, en  balancers - ter verhoging van productiviteit en veiligheid zorgen onze systemen voor makkelijk bereikbare gereedschappen en constante beschikbaarheid van elektrische voeding en perslucht.

Veerhaspels - voorzien in 12V voeding voor het testen van verschillende soorten traversewagens.

Kunststof buffers - voor het bufferen van bewegende delen op heftafels en draaiplateaus.

Schubskid | Skillet Line in de automobielindustrie

Toepassing
Schubskid | Skillet Line

Land

Tsjechië

Plaats

Ostrava

Verantwoordelijk verkoopkantoor

Conductix-Wampfler AG [D]

Operator
Hyundai Motors Manufacturing Czech [HMMC]

Technische eisen

Elektrische voeding van de drukplaat heftafels

Product(en)

IPT® [Inductive Power Transfer]

Pickup [s]

E-Pickup / 4 kW regulator

Lengte [systeem]
2 banen, beide 245 m

Aantal

88 platen

Rijweg

2 x 245 m

Snelheid

6 m/min

Omgevingsfactoren

Binnen, bedrijfspand

Systeembaan

2 heen en weer banen

Aanvullende informatie

  • Eenvoudige montage
  • Geen mechanische slijtage
  • Eenvoudig in– en uitrijden
Relevante Producten

Inductive Power Transfer IPT®