Theatertechniek

Conductix-Wampfler offers Energy & Data Transmisson Systems for the Stage Technology industry

Vandaag de dag bevatten de meest succesvolle theatervoorstellingen dynamische interactie tussen diverse podiumelementen.

Podiumschermen bewegen omhoog, omlaag of langs een pad en hebben energie- en datatransmissie oplossingen nodig. Beweegbare toneelverlichting, latten, trekken en akoestische panelen krijgen voeding en stuursignalen van stilstaande voeding- en databronnen.

Kabels voor bewegende audio-installaties moeten worden geleid. Toneelwagens en bewegende panelen en schermen moeten worden verbonden met aansluitdozen en beveiligingen. Stuur- en datasignalen zijn nodig voor podium liften. Mobiele apparatuur aan de zijkant van het podium heeft voeding en besturing nodig voor verlichting, audio en andere data-overdracht.

Elektrische voeding, audio, video en data bus signalen moeten worden overgebracht naar draaiende en schuivende podia en tonelen.
Alles dient vlekkeloos te verlopen want the show must go on!

Met meer dan 50 jaar evaring en vele installaties wereldwijd leveren wij theatertechniek en oplossingen die alles laat bewegen, zowel boven als onder het podium of de theatervloer. Conductix-Wampfler gaat verder dan een product alleen. Wij bieden passend advies bij het kiezen van de meest geschikte  kabels en toebehoren inclusief slimme logistieke concepten en zelfs het monteren en het in gebruik stellen van het systeem.

Veerhaspels en motorkabelhaspels - wikkelen stil en automatisch (ethernet) kabels als lichtbruggen op en neer bewegen.

Kabelwagensystemen - 
kunnen worden toegepast met of zonder veerhaspels om zeer flexibele bewegende installaties mogelijk te maken.

Kabelrupsen - geleiden meerdere voedings-, stuurstroom- en datakabels in een enkelvoudige kabelrups voor aansturing en voeding van podiumliften.
Kabelrupsen
worden in een zig-zag patroon toegepast als alternatief voor kabelhaspels, of als alternatief voor kabelwagensystemen voor een rechtlijnige beweging.

Inductive Power Transfer (IPT®) - voedt podium wagens zonder dat dit zichtbaar is voor het publiek. IPT® kan ook worden toegepast in gebogen trajecten voor zogenaamde revolving stages.

Stroomrails- levert voeding en data aan mobiele licht, speaker en media torens aan de zijkant van het podium. Meerdere elementen kunnen gebruik maken van dezelfde stroomrails. Gebogen stroomrail kan worden toegepast voor voeding en data van draaiende podiumvloeren

Sleepringen - leveren continue voeding, stuurstroom en datasignalen zoals DMX, Ethernet, Profibus en CAN bus aan bewegende vloeren en podia.

Theater Technologie - Draaibaar podium met geïntegreerde lift in een theater

Toepassing
Draaibaar podium met geïntegreerde lift in een theater

Land
Duitsland

Plaats
Meiningen

Verantwoordelijk verkoopkantoor
Conductix-Wampfler GmbH [D]

Operator
Südthüringisches Staatstheater Meinigen

Klant
SBS Bühnentechnik, Dresden

Technische eisen
Energie– en datatransmissie voor een draaibaar podium

Product[en]

  • Sleepring, Programmaa 5100
  • Sleepleiding, Programmaa 0811 SingleFlexLine
  • Sleepleiding, Programmaa 0812 SinglePowerLine

Aanvullende product informatie

  • Gesloten sleepring, 100-polen voor data– en stuursignalen met geïntegreerde 16-kanaals fiber optic rotary transmission voor datatransmissie van meer dan 100 MBit/s
  • Sleepleiding, Programmaa 0811 SingleFlexLine gebogen, 40-polen voor 230 Vac/ 16 A
  • Sleepleiding, Programmaa 0812 SinglePowerLine gebogen, 20-polen voor 400 Vac/ 270 A
Relevante Producten

Stroomrail