Havens

Conductix-Wampfler offers several System for the Energy & Data Transmission for Port industry

Overslaghavens hebben altijd een beslissende rol gespeeld in de ontwikkeling van economiën en landen. Ontelbare havenbedrijven over de hele wereld, van kleine binnenlandse terminals tot grote gespecialiseerde zeehavens, houden zich bezig met de import en export van allerlei soorten goederen zoals bulkmateriaal, stukgoed, speciale vracht, Ro-Ro (roll-on/roll-off) en containers.

Afhankelijk van het soort materiaal worden kranen en laad- en losinstalaties ingezet om de logistieke operatie binnen de haven zo efficient mogelijk te laten verlopen. Deze installaties dienen 24 / 7 / 365 beschikbaar te zijn in soms moeilijke omstandigheden en moeten dus zeer betrouwbaar zijn.

Groeiende wereldhandel leidt tot steeds hogere eisen aan de gebruikte installaties op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid en mogelijkheden. Energie- en datatransmissie systemen spelen een cruciale rol als het gaat om veiligheid, betrouwbaarheid en efficiency binnen het havenbedrijf. Vanwege de groeiende behoefte aan ¨groene¨ havens en milieuvriendelijke faciliteiten zoeken havenbrijven steeds meer naar een oplossing om verbrandingsmotoren te vervangen door elektrische aandrijvingen. Daarnaast zijn er steeds meer havens die walvoedingen aanbieden voor aangelegde schepen om de emissie van schadelijke stoffen terug te brengen.

Conductix-Wampfler heeft tientallen jaren ervaring in het leveren van oplossingen voor havenkranen. Wij hebben een groot netwerk op het gebied van engineering en verkoop dicht bij onze klanten. Turnkey-oplossingen en prima after sales en service ondersteunen onze klanten wereldwijd.
Wij leveren:

Motorkabelhaspels - de betrouwbare en praktische oplossing voor het wikkelen van kabels voor de lange rijweg van kranen en laad- en losinstallaties. Wij leveren kabelhaspels met magneetkoppelingen of frequentiegeregelde aandrijvingen. Motorkabelhaspels worden toegepast om de traditioneel dieselaangedreven mobiele havenkranen te voorzien van een elekrische aandrijving of om zgn. “ E-Shore” walvoeding te brengen naar aangelegde schepen, zodat deze hun motoren kunnen uitschakelen.

Kabelwagensystemen
- aangedreven en niet-aangedreven kabelwagensystemen verplaatsen kabels voor de dwarsvoeding van kranen; traditionele maar extreem betrouwbare en duurzame systemen.

Stroomrails - efficiente dwarsvoeding van de kraan met de mogelijkheid ook datasignalen over te brengen. Stroomrail kan tevens in de kade worden weggewerkt om middenspanning van 5 kV tot 13.8 kV over te brengen naar kranen met een lange rijweg.

 Kabelrupsen- voor meerdere voedings- en besturingskabels voor de dwarsvoeding van kranen.

 Sleepringen en Fiber Optic Transmitters - geschikt voor continue voeding en data- overdracht naar roterende machines, inclusief havenkranen en kabelhaspels.

Kabelbescherming systemen - Trenchguard of het nieuwe CoverZIP systeem garandeert een probleemloze geleiding van de kabel en biedt een perfecte kabelbescherming.

Veerhaspels - worden toegepast om voeding flexibel beschikbaar te maken in onderhoudswerkplaatsen.

E-RTGTM Container Crane [Test installation]E-RTGTM Container Crane [Test installation]E-RTGTM Container Crane [Test installation]
Downloads: 

E-RTGTM Container Kraan

Toepassing
E-RTGTM Container Kraan [Test installatie]

Land
USA

Plaats
Savannah/Georgia Port

Verantwoordelijk verkoopkantoor
Conductix-Wampfler [USA]

Operator
Georgia Ports Authority Garden Plaats Terminal

Technische eisen
Electrificatie van 4 Container blokken met RTG gebruik[E-RTGTM Drive-In L]

Product[en]

  • Sleepleiding, Programmaa 0813 SinglePowerLine
  • Drive-In L Units, Programmaa 0852

Aanvullende productinformatie

  • Opstelling sleepleiding: 4 parallel
  • Remenergie teruggave door speciaal ontwikkelde sleepleiding
  • "Back to Back" opstelling van de sleepleiding

Aantal polen
3 + aarde

Afnemer
Dubbele afnemer

Voeding
Middenvoeding

Stroom
1000 A

Spanning
480 V

Lengte [Systeem]
660 m

Systeem baan
Lineair

Baanlengte

Max. 165 m per blok

Snelheid
135 m/min

Omgevingsfactoren
Container terminal [zeelucht]

Relevante Producten

Stroomrail